Utbildning
Diplomerad Kost- & Näringsrådgivare

Utbildning till Ekologisk Kost & Näringsrådgivare

Utbildning till Ekologisk Kost & Näringsrådgivare Masesgårdens Hälsohem i samarbete med Many Ways erbjuder en utbildning där du både blir Ekologisk Kostrådgivare och Näringsrådgivare i samma utbildning. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta seriöst och målinriktat med fokus på matens värde och individuella livsstilsprogram.

• Du får lära dig näringslärans grunder genom både teoretisk och praktisk undervisning. Du kommer att arbeta med en Nutrimeter som är ett speciellt framtaget frågeformulär och ett mycket viktigt verktyg för att kunna ge klienten den bästa rådgivningen.

• Du kommer att hjälpa klienten med individuellt anpassade livsstilsprogram • Du kommer att kunna förmedla kunskap genom föreläsning, texter och olika matutställningar.

• Du får cirka 400 hälsosamma och inspirerande recept som du delger dina klienter individuellt. Allt från frukostrecept, mellanmål, utrensande drinkar, soppor, middagar, sunda efterrätter. Recepten är ekologiska, näringstäta och ger lång mättnadstid. Många av recepten är kcal- kolhydrat- fett och proteinberäknade. Dessutom en vecka med specialrecept för personer som på ett sunt sätt vill nå en vikt i balans.

Utbildningen ger dig tillräckliga kunskaper för att på ett professionellt och förtroendegivande sätt kunna vägleda och ge råd om matens värde, delge recept som passar klienten och genomföra individuella livsstilsprogram. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller arbetar inom hälso- och friskvårdsområdet som till exempel företagshälsovård, friskvårdsansvarig, näringsterapeut eller sjuksköterska. Utbildningen passar också som kompetensutveckling för kockar, hälsopedagoger, friskvårdsterapeuter, coacher, personliga tränare, sjukgymnaster, massörer, ekologisk hudvårdsterapeut och andra yrkesgrupper. Eller för egen utveckling och livsstilsförändring.

Omfattning: Utbildningen pågår under 12 dagar fördelat på 2 tillfällen som motsvarar 75 studietimmar med lärare. Förutom lärarledda lektioner beräknas cirka150 timmar egenstudier. Du får teoretisk utbildning kombinerat med praktisk matlagning, litteratur, receptpärm med cirka 400 recept och Nutrimeter.

Diplom: Diplom efter godkänd utbildning.

Datum utbildning 2016:

27 augusti - 1 september 
29 oktober - 3 november

Datum utbildning 2017:

11-16 februari
18-23 mars

Efter utbildningen har du verktyg och metoder för att kunna ge dina klienter kunskap inom ekologi, miljö, mat och näring. Kroppsterapeuternas Yrkesförbund har godkänt utbildningen för att bli medlem i KRY.

• Nutrimeter - ett frågeformulär och verktyg för att kunna ge motiverande samtal och rätt rådgivning om matens energigivande värde.

• Ca 400 inspirerande recept för sund matlagning och för individuella livsstilsprogram. Måltider med bra näringsstatus ger lång mättnadstid.

• Teoretisk och praktisk nutritionsmodell som skapar rätt näringsintag. • Motivera till god livsstil. • Motiverande och stärkande samtal kring mat. • Värdefulla råd kring hur maten påverkar hälsan

• Utbildningen är inriktad på Mat som medicin.

• Ge kunskap om nya tankar.

Allt det här ingår:

Förutom utbildning, boende på Masesgården och helpension med stor vegetarisk buffé till frukost, lunch och middag, kan du i mån av tid, ta del av Masesgårdens övriga program i form av olika motionspass och föredrag på tema hälsa. Du kan också bada i poolen, som håller behagliga 30°. Mot tillägg finns också ett stort utbud av behandlingar. I priset ingår att vi hämtar och lämnar vid tåget i Leksand. Se vidare i Masesgårdens program.

Pris: 29.900:- inkl moms och helpension. Anmälningsavgift: 2.500:-
OBS! Kursen ska vara betald innan andra kursveckan börjar.

Utbildningsansvarig: Louise Hammarberg är näringsterapeut, matskribent, kokboksförfattare, föreläsare och utbildare inom näringslära och näringsfysiologi. För studieplan och övriga frågor är du välkommen att höra av dig direkt till Louise

E-post: louise@masesgarden.se
Mobil: 072-3055155

Louise bild

Fyll i formuläret nedan för att tipsa din vän om denna sida.


 

louise hammarberg - näringsterapeut, matskribent, föreläsare och utbildare inom näringsfysiologi.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig direkt till Louise. info@manyways.se eller 072-3055155
Siljansnäsvägen 211 Grytnäs, 793 92 Leksand.
Tel: 0247-645 60 Fax: 0247-122 51 info@masesgarden.se