Mat & hälsa
Vårt mål - enbart ekologiska råvaror!

Vår filosofi bygger på Are Waerlands ideér

"Vi har inte med sjukdomar att göra utan med livsföringsfel" sade Are Waerland.
Han var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt (född 1876). Han skrev artiklar, böcker och höll föredrag om hälsa som drog fulla hus.

Det mesta som Are Waerland talade om var ännu outforskat - vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer liksom om motionens och ljusets betydelse. Han förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Vidare att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande. Dessutom att utesluta giftiga stimulansmedel såsom kaffe, tobak och alkohol.

När Masesgården startade 1976 fanns det många hälsohem. Idag är det bara vi kvar, som lever efter den ursprungliga ideologin, som Are Waerland lade grunden för på 30-talet. Nu upplever vi en ny grön våg. Det finns ett nyvaknat intresse för att åka på hälsohem och äta vegetarisk, motionera, lära sig mer om hälsa, koppla av och gå ner i varv.

Vi håller fast vid den ursprungliga ideologin, som Are Waerland lade grunden för på 30-talet. Nu upplever vi en ny grön våg. Det finns ett nyvaknat intresse för att åka på hälsohem och äta vegetarisk, motionera, lära sig mer om hälsa, koppla av och gå ner i varv.

are waerland2.jpg

Are Waerland, hälsorörelsens förgrundsgestalt

Fyll i formuläret nedan för att tipsa din vän om denna sida.


 

NATUREN KRING SILJAN ÄR VYKORTSVACKER.

Masesgården ligger vid Siljan, där naturen skapar ro och harmoni i själen. På sommaren är ängarna fyllda av blommor och de flesta vintrar ligger snön gnistrande vit.
Siljansnäsvägen 211 Grytnäs, 793 92 Leksand.
Tel: 0247-645 60 Fax: 0247-122 51 info@masesgarden.se