Masesgården
Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Praktiska tips inför din vistelse

Incheckning: från kl 15.00 ankomstdagen.
Om du kommer tidigare och vill äta lunch (12.30-13.30) kostar det 115:- Meddela i förväg till receptionen, så att köket vet. Receptionen är öppen mellan 8.30-18.00
Gemensam middag kl.17.30-18.30 och välkomst träff kl.19.00
OBS! Om du anländer senare behöver du ringa oss och berätta så vi kan lägga ut nyckel till dig.

Utcheckning: före kl 11.00 avresedagen.

Avbokning: Du kan avboka via telefon, fax, e-post eller brev. Om du avbokar tidigare än 14 dagar före ankomstdagen tar vi ut en administrationsavgift på 600 kr. Därefter och fram till 4 dagar före ankomst är avgiften 1.500 kr. Avbokar du senare än 4 dagar före ankomst debiterar vi dig för 3 dygn. Ta reda på om du har en försäkring som står för avbokningskostnaden.

Om du måste avbryta din vistelse: Om du på grund av sjukdom eller andra skäl måste avbryta din vistelse, betalar du för den tid du har bokat och gör i efterhand upp med ditt försäkringsbolag om återbetalning.

Ren luft på Masesgården: Det är rökfritt på vårt hälsohem, men rökruta finns. En del av våra gäster kan vara överkänsliga mot syntetiska dofter, t ex parfym, rakvatten och vissa hudvårdsmedel, så vi ber dig undvika detta. För dig som vill ta med hunden, har vi speciella hundrum.

Packa bekvämt: Tag med badkläder och bekväma kläder och skor för både inom- och utomhusaktiviteter.

Kaffeabstinens: På Masesgården serveras inget kaffe, ett tips är därför att sluta med kaffe veckan innan du kommer hit, så slipper du ha obehag med kaffeabstinens.

Tv och mobiltelefon: Tv finns på två ställen på gården: Alla har sina mobiler avstängda i de gemensamma utrymmena, för ingen vill bli störd av andras mobilsignaler och samtal.

Bubbelpool, gångstavar och cykel: På Masesgården kan du låna cykel, gångstavar, längdskidor, sparkstötting och kanot. Det kostar inget. Vill du använda bubbelpoolen kostar det 40 kr/gång.

Ej handikappanpassat: Vår dalagård är tyvärr inte anpassad för handikappade. Det är bl a trappor på flera ställen

Fyll i formuläret nedan för att tipsa din vän om denna sida.


 

ETT RIKTIGT HÄLSOHEM VID SILJAN SEDAN 1976

Som hälsohem har vi en helhetssyn på hälsa. Det handlar om kropp och själ i balans. Om att äta rätt, röra på sig och leva sitt liv så att inte stress och oro tar överhand. På Masesgården kan du ta ett steg i rätt riktning.
Siljansnäsvägen 211 Grytnäs, 793 92 Leksand.
Tel: 0247-645 60 Fax: 0247-122 51 info@masesgarden.se