Masesgården
Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Masesgårdens hjälpprojekt

Hjälp oss att hjälpa!

Med hjälp av våra gäster och vänner har vi nu byggt tre skolor i Kenya. Den första invigdes 2007 och är en förskola i Kilifi, där det idag går hundra barn. Nu är vi med och bygger en skola åt barnen som snart står klar. Hjälpbehovet är oändligt, men vi vill även hjälpa till på andra håll och kommer att minska vårt engagemang i Kenya för andra behjärtansvärda projekt.

Lotteriet där varje krona oavkortat går till välgörenhet.

Masesgårdens lotteri startade för nio år sedan. Vi säljer lotter à 100:-, där alla pengarna går till välgörenhet och vi själva skänker vistelser på Masesgården som vinster. I fortsättningen kommer vi att samla pengarna i en fond, där vi sedan beslutar vilka projekt som ska tilldelas pengar. Allt kommer att redovisas öppet, så att du vet vart pengarna går. Inriktningen är att stötta barn som har det svårt.

2015 har våra vänner och gäster köpt 890 lotter, vilket ger 89.000 kr till välgörande ändamål. I år har vi gett pengar till Missing People och Giving People. Midsommarafton var det som vanligt dragning i lotteriet.

Giving People är en hjälporganisation som ger akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige. Visste du att det finns 238.000 barn i vårt land som lever i fattiga familjer Giving People ser till att familjen snabbt får hjälp i form av matkassar, blöjpaket, kläder till barnen och annat som behövs just då. Många volontärer jobbar för organisationen.

Nu kring vinter och jul så är behoven extra stora. Förra året slog Giving People rekord kring jul och hjälpte över 3000 barn så att dom fick fira jul med lite julmat och julklappar. Barn som annars inte hade fått en fin jul fick en minnesvärd julafton. Masesgården vill gärna hjälpa Giving People att göra detsamma även denna jul och har den 16 december skänkt en julgåva på 15.000 kr till organisationen.

Missing People är en ideell organisation, som du säkert hört talas om. Den startade 2012 och har sedan dess hjälpt anhöriga med efterlysningar, skallgångar, dykningar och hundspårning runt om i Sverige. I genomsnitt tre sökningar om dagen och många, många timmars oavlönat arbete av frivilliga. Vårt bidrag går till utrustning vid sökningar.

Häloscenter i Trelleborg bidrar med 1% av sin omsättning till vårt arbete i Kilifi och det har givit oss ytterligare 18.392 kr under 3 kvartal!

Vi vill tacka alla som varit med och stöttat vårt Kenya projekt.
På Nyårsafton hade vi dragning på vårt lotteri.
Vi hade sålt 288 lotter 23 juni - 31 december, 2017 vilket gav 28800 kr.

Vinnare av en hälsovecka på Masesgården är:

Karin Hjertonsson, Mölndal

Linda Börjesson, Göteborg

Ett varmt tack med all hjälp i lotteriförsäljningen och våra penninggåvor är mycket uppskattade.

Fyll i formuläret nedan för att tipsa din vän om denna sida.


 

 

 

 

Masesgården stöttar Aktiv Skola sedan 2016.

Stiftelsen Aktiv Skola tar ett brett grepp över en av vår tids viktigaste frågor – skolan. Stiftelsen fokuserar på områdena miljö, mobbning, hälsa, ohälsa och droger.
Siljansnäsvägen 211 Grytnäs, 793 92 Leksand.
Tel: 0247-645 60 Fax: 0247-122 51 info@masesgarden.se